LaLaLand Festival Harderwijk

LaLaLand Festival - kom ook op 26 en 27 mei!

Locatie & informatie

WAT IS LALALAND?

Vrijdag 26 en zaterdag 27 mei verandert de Stille Wei aan de boulevard van Harderwijk weer in de niet-zo-Stille-Wei voor de zesde editie van LaLaLand Festival, een gratis toegankelijk avontuur voor oog en oor. Op vier – en als je goed zoekt vijf – verschillende podia vind je op LaLaLand Festival twee dagen lang een heleboel muziek, theater, lekker eten en andere creatieve uitspattingen. En omdat LaLaland dit jaar in het hemelvaartweekend valt beginnen we op vrijdagmiddag al om 13:00 uur – WOEHOEH!

VIER PODIA

Traditiegetrouw maken op het Nachtbrakers-hoofdpodium dj’s de dienst uit. En omdat LaLaLand Festival beginners graag een kans geeft wisselen lokale beginnende acts en grotere namen elkaar af. Theatertent Wunderbar is hét podium voor de meer experimentele acts. Buiten, op het Vrijbuiterspodium, hoor je de hele dag bands in de meest uiteenlopende genres. In containerdorp Fort Fiesta kun je terecht voor je dagelijkse portie gekkigheid. In en rond de zeecontainers valt de hele dag door namelijk van alles te beleven – en te proeven. Je kunt op LaLaLand Festival namelijk ook prima eten. En dat vijfde podium? Als je goed zoekt kom je het waarschijnlijk vanzelf wel tegen.

KINDERLAND

Het kinderprogramma start vrijdag- en zaterdagmiddag in de Wunderbartent met kindertheater. Verder is er speciaal voor de allerkleinsten LaLaKinderland, een door Cultuurkust gerund miniland waar lekker geknutseld en gespeeld kan worden. Dus daar heb je geen kind aan.

VERDER DANSEN

De echte nachtbrakers kunnen na LaLaLand Festival gewoon door de stad in voor de LaLaLand afterparty’s. In meervoud, want op zo’n vijftig meter van het festivalterrein bevinden zich een aantal kroegen waar je tot in de late uurtjes op z’n LaLaLands kunt dansen.


ALLE INFO OP EEN RIJTJE

Klik op de titels hieronder om meer te lezen.

Locatie & tijden

Locatie: Stille Wei, Strandboulevard West, Harderwijk.

Parkeren: Boulevard Harderwijk of Parkeergarage Houtwal.

vrijdag 26 mei: van 13:00 uur tot 23:30 uur

zaterdag 27 mei: van 13:00 uur tot 24:00 uur.

Gratis toegang

De toegang tot het festivalterrein is altijd gratis, hoe cool is dat?

Kinderen onder de 14

Overdag is LaLaland Festival natuurlijk vrij toegankelijk voor jong en oud. Kinderen onder de veertien jaar moeten door een volwassene (18+) worden begeleid. We gaan ervanuit dat ouders zelf hun kinderen in de gaten houden. Onze vrijwilligers zijn daar niet voor opgeleid, noch verantwoordelijk. Onbewaakte kinderen worden tot misselijkheid aan toe op een dieet van goedkope energydrink en Glacékoeken gezet.

Avondtoegang 18+

Let op: Na 18:00 uur is het festivalterrein zonder uitzondering alleen toegankelijk voor bezoekers van 18 jaar en ouder. Bezoekers die na 18:00 uur naar binnen willen zullen hier ook op worden gecontroleerd.


Munten

Betalen op het festivalterrein kan alleen met munten. Deze kosten €2,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de kassa’s op het terrein. De munten zijn beide dagen geldig – dus vrijdag én zaterdag – en kunnen achteraf niet worden ingewisseld. Pinnen is mogelijk (en sneller). 

Rookwaar, kluisjes en garderobe

Op het festivalterrein is geen garderobe aanwezig. Ook zijn er geen kluisjes en er wordt geen rookwaar verkocht.

NIX18 - regels zijn regels

Ben jij tussen de 18 en 25? Zorg er dan voor dat je op LaLaLand bij de ingang een NIX18 polsbandje ophaalt. Op vertoon van een geldig identiteitsbewijs (lees: identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) kan iedereen die op de dag van het festival 18 jaar of ouder is zo’n NIX18 polsbandje krijgen. Waarom? Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat het sinds 1 januari 2014 verboden is alcoholhoudende dranken te verkopen aan jongeren onder de 18. Overigens is het voor jongeren onder de 18 ook verboden om alcohol bij zich te hebben. Op LaLaLand Festival houden we ons natuurlijk aan die wetgeving. Dat betekent dat onze barmensen zijn geïnstrueerd aan iedereen die zij inschatten als ‘tussen de 18 en 25’ te vragen hun NIX18 bandje te laten zien, voordat ze een biertje of wijntje verkopen. Halen dus dat bandje!

Afterparty's

Zoals elk jaar zijn er na afloop van LaLaLand er een aantal officiële afterparty’s. Waar deze zijn vertellen we je via Facebook, of check ze op de Timetable! Volg dus LaLaLand op Facebook om niets te missen

Vrijwilligers

LaLaLand Festival kan niet bestaan zonder haar vrijwilligers. Onze geweldige crew zorgt er elk jaar weer voor dat alles gesmeerd loopt, van barvrouw tot timmerman. Ben jij onder de indruk en wil je graag dit jaar meehelpen? Meld je dan aan via de informatiepagina voor vrijwilligers. 


Gehoorbescherming

Wees zuinig op je oren. Bij hoge geluidsdruk van bijvoorbeeld speakers is het slim om oordoppen te gebruiken. Zo hoor je de muziek goed, kun je nog steeds praten met de mensen om je heen én bescherm je je gehoor. Nog niet in het bezit van een paar gehoorbeschermers? Op LaLaLand Festival verkopen we oordoppen van Alpine. Je kunt kiezen voor de eenvoudige Plug-It zonder filter (1 muntje) of de geavanceerdere variant met filter, de PartyPlug (4 muntjes). De PartyPlug oordoppen, die trouwens door consumentenprogramma Kassa als beste zijn getest, zijn herbruikbaar en beschermen je oren sowieso de hele zomer. De oordoppen zijn verkrijgbaar bij de bars en de kassa. Draag die doppen!

Foto-apparatuur

Het is niet toegestaan professionele foto-film- en andere opnameapparatuur het terrein op te brengen zonder toestemming van de organisatie. Wil je graag toch je camera meenemen? Vraag dan van tevoren toestemming aan bij de organisatie via e-mail. 

Pers

Ben je van de pers en wil je graag contact met de organisatie achter LaLaLand? Neem dan contact met ons op via Facebook of e-mail. We reageren dan zo snel mogelijk op je verzoek. 

Huisregels

Zodra je het festivalterrein betreedt ga je akkoord met onze huisregels. Deze kan je hier teruglezen. 

 

Sponsoren

VRIENDEN WAAR JE WAT AAN HEBT